torsdag 30 juli 2009

Kantarellpaj

Detta är den godaste pajen jag har ätit. Jag älskar den!

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 ägg

Gör så här:
Arbeta samman pajdegen och låt den vila i kylen i 5 minuter. Klä sedan en pajform och förgrädda i 225 grader i 7-10 minuter.

Fyllningen:

200 g förvällda kantareller
1 gul lök
2 dl riven ost
3 dl creme fraiche
3 ägg
Knappt ½ tsk salt
1 ½ krm vitpeppar

Stek svamp och lök i lite smör och salta och peppra.
Blanda creme fraiche, salt, vitpeppar och ägg i en skål. Fördela svamp, lök och ost i pajskalet och häll sedan över äggsmeten.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 20-30 minuter. Servera med t ex en god köttbit och goda grönsaker.

9 kommentarer:

  1. Hej Mia:)
    Den här ska jag testa ikväll,får gäster på grill kalas,så det ska bli spännande:)Jag hör av mej:)

    SvaraRadera
  2. Den var supergod! Hade tyvärr bara en dl creme fraiche, men det gick bra att använda grädde istället. Nästa gång ska jag dock se till att ha alla ingredienser hemma!

    SvaraRadera
  3. Kantarellpaj är min favorit! Det receptet får man nog pröva på här i hemmet.
    Tack för att du delade med dig av det, hör av mig hur det smakade sen..
    Här är ett annat Kantarellpaj recept jag brukar laga.

    SvaraRadera
  4. Jag är ingen pajmänniska, men den här har jag provat, och den är absolut underbar!
    /Anna i Gävle

    SvaraRadera
  5. Denna måste jag testa!

    http://viktresamedpropoints.blogg.se/?tmp=24222602

    SvaraRadera
  6. Har gjort denna paj tre ggr nu och alla som ätit den vill ha receptet!!! Tusen tack, pajen är jättegod! Hade i en påse Västerbottenost samt lite vanlig gratängost - mycket gott!

    Mvh Annelie

    SvaraRadera
  7. Har provat pajen ikväll. Den var helt underbar.
    Har du några mer recept,det är jag intresserad av.

    Mvh Bo Roos

    SvaraRadera
  8. Tusen tack för alla kommentarer. Kul att ni gillar den =)

    SvaraRadera