tisdag 28 juli 2009

Jordgubbscheessecake



Ville göra något annorlunda än det vanliga jordgubbarna med gräddmjölk därför blev det en cheesecake. Enkelt men mm vad gott det var.

Jordgubbscheesecake:

125 g digestivekex

75 g mjukt smör

300 g cream cheese

0,80 dl florsocker

1,25 g vaniljsocker

0,5 tsk citronsaft

2,5 dl grädde

Jordgubbar

Gör så här:

Kör kexen i en matbedare. Tillsätt smöret och blanda. Tryck sedan ut kexmassan i en form med löstagbara kanter.

Blanda creme cheese, florsocker, vaniljsocker och citronsaft till en kräm.

Vispa grädden och vänd ner den i krämen.

Bred ut krämen på kexbottnen med en gummispatel.

Ställ in i kylen minst 5 timmar.

Ta ur kakan ur formen och garnera med jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar