Nu till sommaren blir det mycket fika i trädgården (om det slutar regna såklart, hehe)
Då passar det bra med en GI-chokladkaka så man inte lägger på hullet för mycket.
Denna kakan var god med väldigt vuxen smak.
GI-chokladkaka:
100 g smör
300 g mörk choklad 70 %
4 ägg
½ dl fruktsocker
1 krm salt
½ dl pinjenötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull (ej en liten) Dela chokladen och lägg i den i det smälta smöret och låt smälta sakta på svag värme under omrörning.
Dela gulor och vitor i två skålar. Vispa ihop gulor, socker och salt. Rör sedan ner det i chokladsmeten.
Vispa vitorna till skum och vänd ner det i smeten.
Häll sedan smeten i en smord och bröad form ca 23 cm i diameter. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö över kakan.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna och severa sedan med en klick vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar