tisdag 28 juli 2009

Gi-Chokladkaka


Nu till sommaren blir det mycket fika i trädgården (om det slutar regna såklart, hehe)

Då passar det bra med en GI-chokladkaka så man inte lägger på hullet för mycket.

Denna kakan var god med väldigt vuxen smak.

GI-chokladkaka:

100 g smör

300 g mörk choklad 70 %

4 ägg

½ dl fruktsocker

1 krm salt

½ dl pinjenötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull (ej en liten) Dela chokladen och lägg i den i det smälta smöret och låt smälta sakta på svag värme under omrörning.

Dela gulor och vitor i två skålar. Vispa ihop gulor, socker och salt. Rör sedan ner det i chokladsmeten.

Vispa vitorna till skum och vänd ner det i smeten.

Häll sedan smeten i en smord och bröad form ca 23 cm i diameter. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö över kakan.

Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna och severa sedan med en klick vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar