måndag 27 juli 2009

Smarriga tekakor


Det är så gott med frallor och tekakor till frukost. Dessa tekakor bakade jag för några veckor sedan. Kanske skulle göra en ny omgång till vår lördagsfrukost som är det bästa på hela veckan.

Tekakor:

4 dl mjölk

1 ½ dl havregryn

1 tsk salt

1 msk socker

50 g jäst

2 dl dinkelmjöl

5 dl vetemjöl special

Gör så här:

Koka upp mjölken. Häll i havregrynen. Ställ åt sidan att svalna. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda övriga ingredienser i en skål. Tillsätt havremjölken och arbeta degen ordentligt. Låt jäsa 40 min.

Dela degen i 12 bitar och forma till runda kakor. Lägg på en plåt och låt jäsa 35-40 minuter. Nagga kakorna och grädda dem 8-10 minuter i mitten av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar