tisdag 28 juli 2009

Små nagganda goda havrekakor

Blåbärskakorna
Apelsinkakorna

Dessa små goda kakor smakade ljuvligt och min ena halva av min smakpanel gillade blåbärskakorna bäst och andra halvan apelsinkakorna bäst.

Så ingen vinnare alltså utan det bästa är att dela på degen och göra hälften hälften =)

Blåbärshavrekakor och apelsinhavrekakor:

Ca 50 stycken

5,5 dl havregryn

4 dl vetemjöl

150 g smör

0,75 dl farinsocker

½ dl socker

1 dl ljus sirap

2 tsk bakpulver

0,75 tsk salt

½ dl vatten

100 g Lindt blueberry intense eller

100 g Marabou premium orange

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman gryn, mjöl och salt tills allt är smuligt.

Tillsätt allt utom chokladen. Blanda samman ordentligt. Dela upp degen i två skålar om du ska göra båda sorterna. Tillsätt chokladhacket och blanda ordentligt.

Gör degen till en rulle på ca 25 cm. Låt vila kylen en stund.

Skär sedan 1 cm tjocka skivor. Rulla skivan till en kula och platta ut den i handflatan. Sänk ugnen till 175 grader.

Lägg på ett bakplåtspapper och grädda sedan i mitten av ugnen 10-15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar