måndag 27 juli 2009

Pastagratäng med ostsås


Denna gratängen var jättegod men lite mindre populär hos barnen tyvärr..

250 g pasta

200 g strimlad skinka eller kassler

1 purjolök

Champinjoner (i eller bredvid)

1 dl riven lagrad ost

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Strimla skinkan eller kasslern. Fräs purjon och eventuella champinjoner och blanda sedan i skinkan eller kasslern. Häll hälften av den kokta pastan i en smord gratängform. Lägg på det frästa. Häll sedan på resten av pastan.

Ostsås

5 dl mjölk

3 msk mjöl

1 msk smör

1 dl riven lagrad ost

Salt

Vitpeppar

Aromat

Socker

Smält smöret och tillsätt mjölet. Vispa kraftigt. Tillsätt sedan mjölken. Koka upp under ständig omrörning och tillsätt sedan osten och kryddor. Rör om tills osten smält men koka inte upp.

Häll över ostsåsen över pastan. Strö över riven ost. Grädda i 200 grader i 15 minuter.

Servera med t ex frästa grönsaker som t ex champinjoner, paprika och små blomkålsbuketter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar