tisdag 28 juli 2009

Jättegod ugnsomelett med baconröra


Jag hade ett helt paket ägg som var på väg att bli för gamla. Då passar det bra att göra ugnsomelett till hela familjen.

1 ½ msk mjöl

6 dl mjölk

5 ägg

1 tsk salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ut mjölet med lite av mjölken. Koka upp resten av mjöllken och tillsätt redningen under omrörning.

Vispa sedan ner äggen, ett i taget.

Tillsätt saltet och häll sedan smeten i en smord ugnsform. Jag gjorde dubbel sats för att ha till lunch dagen efter, och då passar det bra i en långpanna på 30x40 cm.

Grädda sedan omeletten i mitten av ugnen ca 25-30 min. Gör under tiden baconröran:

2 pkt bacon

1 purjolök

4-6 champinjoner

3 dl creme fraiche

Paprikapulver

Salt och vitpeppar

Gör så här:

Klipp baconet i små bitar. Hacka purjo och svamp och fräs allt. Tillsätt sedan creme fraichen och låt puttra ett par minuter.

När omeletten är klar brer du antingen ut röran på omeletten eller serverar den som tillbehör.

2 kommentarer:

  1. Blev super gott, men hur många grader ugnen ska vara på hade uppskattats om det stod med. :)

    SvaraRadera
  2. Oj det missade jag. Tack för att du sa till =) Och vad roligt att du tyckte det var gott!

    SvaraRadera