måndag 27 juli 2009

Raggmunkar med fläsk



Måste slå ett slag för raggmunkar och fläsk nu innan vinterpotatisen försvinner och inte återkommer förrens till hösten:

Raggmunk:

2 dl vetemjöl

1 ½ tsk salt

5 dl mjölk

1 ägg

8 vinterpotatisar (ca 700 g)

Gör såhär:

Mät upp mjöl och salt i en bunke. Rör om ordentligt tills mjölet är "klumpfritt". Tillsätt hälften av mjölken och vispa snabbt ihop till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och ägget.

Ska potatisen och riv den fint, gärna i matberedare. Blanda genast i den i smeten och rör om ordentligt. Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna och grädda sedan som pannkakor, ca 1 dl smet per raggmunk. Servera med fläsk och lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar