tisdag 28 juli 2009

Makaronpudding



När man får köpa svensk kassler för 29.90 kr/kg passar man på att köpa en jättebit på 1.5 kg.

Så av en tredjedel av kasslern gjorde jag makaronpudding.

Makaronpudding:

6 dl makaroner

5-6 champinjoner

1 gul lök

1 bit kassler

Riven ost

Äggstanning:

3 ägg

½ dl grädde

3 ½ dl lättmjölk

eller 4 dl röd el grön mjölk

1 ½ tsk salt

1 ½ krm svartpeppar

Gör så här:

Koka makaroner och häll i en ugnsform. Hacka lök och champinjoner. Strimla kasslern. Fräs allt i lite smör i grytan som du kokat makaronerna i (sparar disk ;-)

Strö riven ost över makaronerna. (Jag glömde osten så jag fick strö den överst. Gör inte det misstaget för osten höll på att brännas vid) Lägg på kasslerfräset och häll till sist över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar