måndag 27 juli 2009

Fluffkladdkakor

Mintfluffkladdkaka
Geishafluffkladdkaka

Fyllde 30 för ett par veckor sedan och istället för den vanliga tårtan ville jag göra något enkelt men jättegott. Kladdkaka är ju alltid en hit som de allra flesta gillar. Så jag gjorde två stycken med fluff för att piffa till dom lite. Det blev så gott!

Gör fluffet kvällen innan. Jag bakade även kladdkakorna dagen innan för att de skulle hinna kallna ordentligt så inte fluffet skulle smälta.

Kladdkaka:

100 g smör

2 ½ dl socker

2 ägg

1 ½ dl vetemjöl

3 ½ msk kakao

1 ½ tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan och rör ner socker och ägg. Blanda väl. Rör därefter ner resten av ingredienserna och blanda all väl. Häll smeten i formen och grädda i 18-20 minuter mitt i ugnen. Ställ att kallna.

Mintfluff eller Geischafluff:

3 dl vispgrädde

100 g after eight eller 100 g geisha

Gör så här:

Värm upp grädden. Lägg i after eighten eller geischan och rör tills chokladen är smält. Koka ej!

Häll över i en skål och ställ i kylskåp över natten.Rör gärna om en eller två gånger.

Vispa sedan tills det blir ett härligt fluff. Bred ut över den kalla kladdkakan.

1 kommentar:

  1. Kakan ser verkligen farligt god ut, den måste jag verkligen baka själv! Tack för en mycket trevlig blogg, hit kommer jag tillbaka :)

    SvaraRadera