lördag 22 augusti 2009

Skorpor med saffran


Jag har verkligen haft fullt upp med att komma in i alla rutiner och att läsa papper och fylla i papper mm..
Min mellandotter har börjat åka skolbuss och det var så skönt. Vi har 1.2 km upp till vägen där bussen kommer så det kommer bli promenader på 2.4 km varje dag i ur och skur. Ska bli så skönt att ha en anledning till att gå ut och gå.
Och det kan ju behövas för jag hittade ett recept på saffransskorpor för evigheter sen och nu har jag äntligen bakat dem och de var verkligen försvinnande goda till en kopp té.

Saffransskorpor:

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl sötmandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och blanda i saffran. Häll över i en bunke och låt svalna lite. Rör ner äggen.
Hacka mandeln i små bitar. (jag la mandeln i en påse och bankade med hammaren.)
Blanda sedan de torra ingredienserna med mandeln och vänd ner i saffranssmeten.
Forma smeten till tre längder på en plåt med balplåtspapper.
Grädda 25 min.
Ta ut plåten och sänk tempen till 125 grader.
Skär längderna i 2 cm tjocka skivor.
Lägg dom på plåten med skärsidan upp.
Grädda 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna kallna i ugnen.

1 kommentar:

  1. Mmm, sådana skorpor är ljuvliga, fast jag brukar inte ha saffran i. Så perfekta att doppa i kaffet, mmm.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera