söndag 9 augusti 2009

Underbar sås


Det finns ingen godare sås än kantarellsås tycker jag. Här är min variant:

Kantarellsås:

500-600 g kantareller
3-4 msk margarin
2 msk mjöl
1 dl grädde
4 dl lättmjölk
salt
vitpeppar
en nypa kött och grillkrydda
en nypa socker

Gör så här:

Förväll svampen. Stek dem sedan i lite smör och salt och peppra. Lägg sedan i margarinet i pannan och pudra mjölet över svampen. Vispa/rör om. Tillsätt grädde och lite av mjölken. Vispa om kraftigt tills mjölet har löst sig. Tillsätt resten av mjölken, salt och peppar. Låt puttra tills såsen är tjock. Smaka av med en nypa socker och grillkrydda.

1 kommentar:

  1. Härligt med kantarellsås, själv har jag varit ute i skogen idag och hittade en massa.

    Ha det bra!

    SvaraRadera