söndag 9 augusti 2009
Underbar sås
Det finns ingen godare sås än kantarellsås tycker jag. Här är min variant:
Kantarellsås:
500-600 g kantareller
3-4 msk margarin
2 msk mjöl
1 dl grädde
4 dl lättmjölk
salt
vitpeppar
en nypa kött och grillkrydda
en nypa socker
Gör så här:
Förväll svampen. Stek dem sedan i lite smör och salt och peppra. Lägg sedan i margarinet i pannan och pudra mjölet över svampen. Vispa/rör om. Tillsätt grädde och lite av mjölken. Vispa om kraftigt tills mjölet har löst sig. Tillsätt resten av mjölken, salt och peppar. Låt puttra tills såsen är tjock. Smaka av med en nypa socker och grillkrydda.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Härligt med kantarellsås, själv har jag varit ute i skogen idag och hittade en massa.
SvaraRaderaHa det bra!