Efter att ha gått med två olika hårfärger, det färgade och utväxten som är blond, i säkert tre månader pga av en misslyckad färgning har jag äntligen varit hos frisören. Det som fick mig att jag verkligen ta tag i det var en liten pojke på min dotters dagis. Han var så gullig när han tittade på mitt hår och sedan utbrister han: Du är färgglad i håret. Vad säger man.. Tyckte det var gulligt att han verkligen var ärlig. Så jag eftersökte en bra frisör av mina vänner på fb. Och jag fick ett tips. Och det visade sig vara ett riktigt guldkorn. Har besökt ett antal olika frisörer och de har klippt som jag har sagt. Denna röstade ner mitt förslag och kom med ett eget förslag. Och det är jag så glad för. Jag brukar vara ganska missnöjd, men nu. Är supernöjd med mitt hår. Detta är nog min frisyr för resten av livet, kanske.. Om jag inte tröttnar, haha.. Men det får bli ett senare problem för just nu njuter jag av att inte behöva skämmas för mitt hår =)
Ha en trevlig söndag!
söndag 29 april 2012
söndag 15 april 2012
Misslyckats..
För första gången har jag misslyckats med att baka frallor. Det skulle bli 14 fina frallor med vallmofrön. När jag öppnade kylen i morse hade alla flutit ihop. Men jag fixade lite så nu bakas det en långpannefralla här istället. Doften av nybakat börjar sprida sig. Jag älskar verkligen helgernas frukostar då man kan sitta och njuta riktigt länge. Och skiner solen som idag, ja då är det perfekt. Ha en härlig söndag!
Denna bilden hittade jag för övrigt i en söndagsbilaga för ett tag sedan. Är en annons men tyvärr kommer jag inte från vilket år den var. Är den inte för rolig i alla fall? Tänk en sån reklam nu, det skulle bli ramaskri, haha..
Denna bilden hittade jag för övrigt i en söndagsbilaga för ett tag sedan. Är en annons men tyvärr kommer jag inte från vilket år den var. Är den inte för rolig i alla fall? Tänk en sån reklam nu, det skulle bli ramaskri, haha..
lördag 14 april 2012
Tacopizza
En ny variant på min vanliga hemmagjord pizza. Den var faktiskt godare. Och det är perfekt att göra denna stora sats för kan man frysa in det som blir över till snabbmat någon gång.
Tacopizza:
8 dl vetemjöl special
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl mjölk
Sätt ugnen på 220 grader. Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt smör eller margarin. Häll sedan i mjölken och rör snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en plåt. Förgrädda bottnen tills den börjar få lite färg.
Fyllning:
800 g köttfärs
1 hackad gul lök
2 påsar tacokrydda
salt, vitpeppar
1 burk krossade tomater eller ½ burk passerade tomater
1 burk creme fraiche
oregano
2-3 dl riven ost
Gör så här:
Stek köttfärsen tillsammans med hackad lök tills den börjar bli klar. Strö över tacokryddan och stek färsen helt färdig. Häll i tomater och creme fraichen och låt puttra 5-10 min. Bred ut tacofärsen över pizzabottnen. Strö över oregano och riven ost. In i ugnen ca 10-15 min, i 220 grader, eller tills osten har fått fin färg. Servera med en god sallad.
söndag 8 april 2012
Äggtoddy med turkisk peppar
Denna påsken har varit lugn, skön och mysig. Vi åt buffé med bl a kyckling i mustsås. Så gott. Till efterrätt gjorde jag äggtoddy med turkisk peppar-strössel. Det tog toddyn till en helt ny nivå.
För 1 portion vispar du två äggulor med 1-2 msk socker. Jag gillar inte för sött så jag tog 1 1/2 till mig. Vispa det vitt och lägg upp i ett fint glas eller skål. Strö över lite turkisk peppar som du mortlat till små bitar.
För 1 portion vispar du två äggulor med 1-2 msk socker. Jag gillar inte för sött så jag tog 1 1/2 till mig. Vispa det vitt och lägg upp i ett fint glas eller skål. Strö över lite turkisk peppar som du mortlat till små bitar.
torsdag 5 april 2012
Rosa-vit tårta
Till min minsting Tildas två års dag blev det en ljuvlig tårta. Hade tårttankar i två veckor innan jag beslutat var det skulle vara i och hur den skulle se ut, haha.. Har redan nu börjat planera blivande tonårsdotterns tårta, lite tidigt dock, hon fyller i juli.. haha..
Det är en tårta med chokladbotten. (icas färdiga) Gör så här: Vit chokladgrädde: 2 ½ dl grädde och 225 g vit choklad. Låt grädden bli varm i en gryta. Ej koka. Lägg i chokladen och låt den sakta smälta. Ställ tillbaka på plattan om grädden hinner svalna för mycket. Häll sedan över blandningen i en bunke. Ställ in i kyl och låt bli helt kall. Detta görs med fördel kvällen innan tårtan ska läggas ihop.
Vispa den kalla gräddchokladen med elvisp tills det tjocknar. Det tjocknar fort på slutet så var försiktig.
Hacka sedan 10-15 jordgubbar smått.
Bred sedan ut hälften av chokladgrädden på understa tårtbotten. Strö över ett jämnt lager jordgubbar. Lägg på andra bottnen och upprepa som första.
Ställ in i kylen tills den ska garneras så smakerna går ihop. Detta görs också med fördel dagen innan.
Garnering:
Vispa 3-4 dl grädde med 1-2 tsk socker tjockt. Bred ut ett jämnt lager över hela tårtan.
Vispa sedan ca 2-3 dl grädde med lite socker och färga med röd karamellfärg. Spritsa ut runt om och längst ner vid botten.
Lägg tre marsipanrosor i mitten och strö försiktigt ut silverkulor uppe på tårtan och sätt fast runt om.
onsdag 4 april 2012
Men vad tråkigt..

Nu saknar jag ju bloggen.. Näe att sluta blogga helt var ju inte kul. Ska sluta ha några krav utan bara uppdatera när jag verkligen vill.. Det är ju ingen proffsblogg direkt, haha..
Detta känns bättre. Och vilken härlig sol det är ute. Tyvärr är jag sjuk men jag hoppas att bli frisk till påskafton.
Då ska vi äta en klassisk buffé med ägghalvor, omelett, kycklingfilé som ska få puttra i påskmust och lite sallad. Till efterrätt blir det äggtoddy med nonstop- eller turkisk peppar-strössel.
Ska bli smaskens.
Jag måste ju visa bilden på mig och min viktförändring med. Det är konstigt för jag ser inte skillnaden i spegeln men på ett foto, jo där ser jag att det är ganska stor skillnad.
Ha en härlig onsdagkväll!
Kram beslutsångestbonnhustrun Mia ;-)
måndag 20 februari 2012
Brist på lust så.. Hej då..

Näe.. det är inte kul att blogga längre.. Har tappat lusten helt. Det har varit kul och jag har blivit glad när läsarantalet stigit men.. nä.. lusten är borta och det har ni väl märkt ;-)
Tiden är knapp med. Den tid jag har över ägnar jag åt wordfeud och facebook. Och självklart mina härliga barn, min man och mina katter.
Bloggen kommer finnas kvar.. Vill ju komma in och titta på mina recept. Och kanske kommer lusten och tiden tillbaka, man ska aldrig säga aldrig ;-)
Men nu säger jag hej då. Och tack för de kommentarer ni lämnat. Det har värmt.
Kram och ha det så bra!
//Bondhustrun Mia =)
söndag 29 januari 2012
Söndagmorgon..

Sitter här i köket med magont och feber.. Men vad gör det.. Elden sprakar i kaminen och jag njuter av en kopp chokladté..
Snart är det februari och snart har barnen sportlov.. Härligt det ska bli.
Hoppas bara snön är kvar tills dess. Att ha fyra barn inne en hel vecka utan att busa av sig.. Nej tack, haha..
Men visst är det en perfekt vinter? Förra vintern var ju hemsk med all snö. Nu ligger mätaren på -3 ca hela tiden och det är lagom med snö. Förra vintern låg tempen på en si så där -25 och det var 7 grader i köket när man vaknade.. Brr.. Nu ligger det på 15 och det tar inte så lång tid att få upp det till 20.. Perfekta tempen inomhus tycker jag.
Ha en härlig söndag och njut av att vara ledig.. Det ska jag. Imon ringer klockan 05.30.
Kram Mia
tisdag 24 januari 2012
1 månad..

..sen jag skrev.. Helt otroligt vad tiden rusar.. Hela januari har bestått av tre barn med vattkoppor. En liten släng av magsjuka och allmänt bara fullt upp. Just nu håller jag på att skola in min näst minsta på dagis (förskola, jag vet, men jag kan inte släppa dagis, haha)
Det går så bra. Hon är överlycklig. Men jag har på känn att jag kommer fälla ett par tårar första gången jag ska lämna henne där. Men jag får ju inte tänka på mig utan henne i detta läget. Jag vet att hon mår bäst av att vara bland andra barn, få leka och lära.
Och nu har vintern kommit på allvar också. Gegga och lera är fruktansvärt så jag är glad att det äntligen har frusit till i marken och kommit snö. Idag blir det lite pulkaåkning för barnen. Roligt =)
Jag hoppas jag hinner dela med mig av ett recept på rutor i långpanna någon gång nu i veckan. Basen är gula rutan men mina rutor var om möjligt ännu godare =)
Näe dags att ge sig av till dagiset snart. Ha en fortsatt bra vecka.
Kram Mia =)
fredag 23 december 2011
Nu är det...
...jul igen. Och jag är nästan klar med julmaten. Griljera skinka och göra ägghalvor är det kvar. Så här dagen innan kan jag konstatera att jag köpte nog liiite för stor skinka, köpte för mycket godis och gjorde för många knäck. Och ja, julklappar blev det visst vääldigt många med, haha.. Men det är ju bara jul en gång om året och då vill man ju skämma bort både barnen och maken =)
Så nu önskar jag er en riktigt God Jul. Hoppas ni får en underbar helg med mycket kärlek och värme.
Ps: katten Misse är inte glad i att vara tomte i år igen, haha..
Så nu önskar jag er en riktigt God Jul. Hoppas ni får en underbar helg med mycket kärlek och värme.
Ps: katten Misse är inte glad i att vara tomte i år igen, haha..
fredag 16 december 2011
Saffranskokos
Idag bakade jag små ljuvliga saffranskokoskakor. Perfekta när man älskar saffran men inte har tiden till att baka lussebullar. Dessa blir dessutom saftigare.
Kokoskakor med saffran:
50 g smör el. margarin
2 ägg
1 1/2 dl socker
200 g riven kokos
1 pkt saffran
Gör så här:
Smält matfettet. Låt svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. "Krossa" saffranen i sin påse, med en sked t ex.
Häll i saffran, kokos och matfett i smeten. Vispa så allt blandas ordentligt. Låt svälla 10 min.
Klicka sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Ca 35 stycken.
Grädda kakorna i 12-13 minuter mitt i ugnen i 175 grader.
Kokoskakor med saffran:
50 g smör el. margarin
2 ägg
1 1/2 dl socker
200 g riven kokos
1 pkt saffran
Gör så här:
Smält matfettet. Låt svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. "Krossa" saffranen i sin påse, med en sked t ex.
Häll i saffran, kokos och matfett i smeten. Vispa så allt blandas ordentligt. Låt svälla 10 min.
Klicka sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Ca 35 stycken.
Grädda kakorna i 12-13 minuter mitt i ugnen i 175 grader.
onsdag 14 december 2011
Julstress och kantarellsås
Hur har ni det i julstressen? Igår köpte jag julklappar. Är alla ute i god tid i år? Det mesta jag skulle köpa var slut och jag fick åka runt som en galning för att hitta rätt. Efter sex timmar gav jag upp. Ont i benen och ryggen ringde jag min man. "jag hittar inte allt, jag får åka en annan dag" Men det är i alla fall bara den största och minsta kvar =)
I helgen ska jag göra stek och kantarellsås. Åhh vad gott det ska bli.
Kantarellsås:
Valfri mängd kantareller
Smör
4 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl grädde
Salt, Peppar
En nypa socker eller två
Bong kantarellfond
Gör så här:
Stek kantarellerna, pudra över mjölet och rör om. Häll i det mesta av mjölken och vispa. Häll i resten av mjölken, grädden, kryddor och fond. Låt puttra 5 minuter under omrörning. Servera med potatis och en god köttbit.
I helgen ska jag göra stek och kantarellsås. Åhh vad gott det ska bli.
Kantarellsås:
Valfri mängd kantareller
Smör
4 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl grädde
Salt, Peppar
En nypa socker eller två
Bong kantarellfond
Gör så här:
Stek kantarellerna, pudra över mjölet och rör om. Häll i det mesta av mjölken och vispa. Häll i resten av mjölken, grädden, kryddor och fond. Låt puttra 5 minuter under omrörning. Servera med potatis och en god köttbit.
måndag 12 december 2011
Julgröt
Imorgon är det lucia. Och till frukost blir det julgröt.
Hemmagjord är bäst =)
Receptet är ju himla enkelt. Och det står ju på paketet!
Till 6 portioner har jag i en hel kanelstång och en halv matsked socker.
Gott!
Glad lucia önskar jag er alla!
Kram Mia
Hemmagjord är bäst =)
Receptet är ju himla enkelt. Och det står ju på paketet!
Till 6 portioner har jag i en hel kanelstång och en halv matsked socker.
Gott!
Glad lucia önskar jag er alla!
Kram Mia
måndag 24 oktober 2011
torsdag 20 oktober 2011
Snabbmat
Här kommer ett tips på en riktigt snabblagad mat som passar en stressig vardag.
Korvostroganoff:
1 falukorv
1-2 paket kelda mild ostsås
1/2 gul lök
Pasta
Gör så här:
Strimla falukorv och hacka löken. Stek korv och lök tills korven har fått lite färg. Koka upp vatten till pastan. Häll i såsen och låt småputtra 5 minuter. Koka under tiden pastan.
Servera =)
Så enkelt och snabbgjort men helt otroligt gott.
Korvostroganoff:
1 falukorv
1-2 paket kelda mild ostsås
1/2 gul lök
Pasta
Gör så här:
Strimla falukorv och hacka löken. Stek korv och lök tills korven har fått lite färg. Koka upp vatten till pastan. Häll i såsen och låt småputtra 5 minuter. Koka under tiden pastan.
Servera =)
Så enkelt och snabbgjort men helt otroligt gott.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)