lördag 14 april 2012

Tacopizza


En ny variant på min vanliga hemmagjord pizza. Den var faktiskt godare. Och det är perfekt att göra denna stora sats för kan man frysa in det som blir över till snabbmat någon gång.

Tacopizza:

8 dl vetemjöl special

1 tsk salt

4 tsk bakpulver

100 g smör

3 dl mjölk

Sätt ugnen på 220 grader. Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt smör eller margarin. Häll sedan i mjölken och rör snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en plåt. Förgrädda bottnen tills den börjar få lite färg.

Fyllning:

800 g köttfärs

1 hackad gul lök

2 påsar tacokrydda

salt, vitpeppar

1 burk krossade tomater eller ½ burk passerade tomater

1 burk creme fraiche

oregano

2-3 dl riven ost

Gör så här:

Stek köttfärsen tillsammans med hackad lök tills den börjar bli klar. Strö över tacokryddan och stek färsen helt färdig. Häll i tomater och creme fraichen och låt puttra 5-10 min. Bred ut tacofärsen över pizzabottnen. Strö över oregano och riven ost. In i ugnen ca 10-15 min, i 220 grader, eller tills osten har fått fin färg. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar