tisdag 15 december 2009

Raggmunk i långpanna


Jag var hos en kompis och hon hjälpte mig att färga håret. Då blev jag bjuden på raggmunk i långpanna. Så smidigt och så gott. Jag har gjort lite ändringar i receptet så här kommer något jag verkligen rekommenderar!

Raggmunk med fläsk i långpanna:

2 ägg
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 dl vatten
1 ½ dl vetemjöl
8 medelstora potatisar
1 tsk salt
en nypa vitpeppar
en nypa socker

1-2 pkt fläsk

Gör så här:

Klipp fläsket i mindre bitar. Stek och låt rinna av på hushållspapper.

Sätt ugnen på 250 grader. Smörj en liten långpanna.

Vispa ihop ägg, grädde, vatten, salt, vitpeppar och socker. Tillsätt mjölet och

vispa till en klimpfri smet.

Tillsätt mjölken.

Skala och riv potatisen grovt. Blanda ner den rivna potatisen i smeten. Häll smeten

i långpannan.

Stick ner fläsket i smeten.

Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills ytan fått fin färg. Servera med

lingonsylt.

4 kommentarer:

  1. Tror nog att jag ha gjord nått liknande fast då heter receptet lufsa, men principen är den samma.
    Hoppas allt är bra med dig och magen.
    Önskar er en fortsatt bra vecka

    SvaraRadera
  2. Vilken bra ide!
    Det här ska jag göra till helgen.
    Tack för tipset!
    MVH
    Ingrid

    SvaraRadera
  3. Smidigt att göra raggmunken i långpanna, ska jag lägga på minnet.

    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  4. MIN MAMMA GJORDE OFTA RAGGMUNK I LÅNGPANNA."MUMS"DET HÄNGER MED MIG.. SKA BLI RAGGMUNK I LÅNGPANNA I HELGEN (=
    HA DET GOTT.//GILLAR HÖST O MYS O GOD MAT./NORRKÖPING

    SvaraRadera