söndag 20 december 2009
Chokladtryffel med hackad mandel
Här kommer receptet som utlovat!
Chokladtryffel med hackad mandel:
1 ½ dl vispgrädde
75 g smör
450 g choklad (jag tog hälften ljus och hälften mörk)
1 ½ dl kesella kvarg
hackad sötmandel
Gör så här:
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar. Rör ner den i grädden tills den smält.
Rör i kesellan.
Häll smeten i en liten ugnsform klädd med aluminiumfolie.
Strö över hackad mandel. Ställ in i kylen och låt stelna ett par timmar.
Skär tryffeln i fyrkanter.
Ta en kopp kaffe eller te och en bit tryffel och njut av stunden =)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Aha, ett perfekt recept för mig som tycker det är riktigt trist att rulla tryfflar men älskar att äta dom =).
SvaraRaderaHa en riktigt God Jul!