söndag 20 december 2009

Chokladtryffel med hackad mandel


Här kommer receptet som utlovat!

Chokladtryffel med hackad mandel:


1 ½ dl vispgrädde
75 g smör
450 g choklad (jag tog hälften ljus och hälften mörk)
1 ½ dl kesella kvarg
hackad sötmandel

Gör så här:

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar. Rör ner den i grädden tills den smält.
Rör i kesellan.
Häll smeten i en liten ugnsform klädd med aluminiumfolie.
Strö över hackad mandel. Ställ in i kylen och låt stelna ett par timmar.

Skär tryffeln i fyrkanter.
Ta en kopp kaffe eller te och en bit tryffel och njut av stunden =)

1 kommentar:

  1. Aha, ett perfekt recept för mig som tycker det är riktigt trist att rulla tryfflar men älskar att äta dom =).

    Ha en riktigt God Jul!

    SvaraRadera