söndag 25 juli 2010
Jordgubbssmulpaj med mandel och vanilj
Är det inte tråkigt att veta att snart är jordgubbssäsongen över. Dessa dagar har det ju varit lite kyligt och då passar det bra med något varmt istället för de vanliga jordgubbarna med mjölk som är så gott i värmen.
Jordgubbssmulpaj med mandel och vanilj:
Smuldegen:
75 g smör
½ dl socker
3 dl havregryn
½-1 dl hackad sötmandel
½ tsk vaniljsocker
1-2 liter jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och arbeta ihop till smul.
Skär jordgubbarna i mindre bitar. Fördela i en pajform. Häll över smulet och sätt in mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Servera med vaniljsås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar