söndag 25 juli 2010

Jordgubbssmulpaj med mandel och vanilj




Är det inte tråkigt att veta att snart är jordgubbssäsongen över. Dessa dagar har det ju varit lite kyligt och då passar det bra med något varmt istället för de vanliga jordgubbarna med mjölk som är så gott i värmen.

Jordgubbssmulpaj med mandel och vanilj:

Smuldegen:

75 g smör
½ dl socker
3 dl havregryn
½-1 dl hackad sötmandel
½ tsk vaniljsocker
1-2 liter jordgubbar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och arbeta ihop till smul.

Skär jordgubbarna i mindre bitar. Fördela i en pajform. Häll över smulet och sätt in mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Servera med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar