onsdag 23 februari 2011

Sorg och saknad


Jag har förlorat min älskade katt Chessie 13 år. I onsdags förra veckan upptäckte jag att hon magrat väldigt mycket. Jag trodde i min dumhet att det var psykiskt så jag åkte och köpte massor av olika mat, kattmjölk och godis till henne.
På fredagen är hon sämre och jag upptäcker kattsand i hennes mun. Googlar lite och inser att det kan vara njurproblem. Jag får också bra råd på kattforum.se.
Jag ringer veterinären akut och de anser att jag kan vänta lite för hon har ätit och druckit.
Tillslut inser jag att det inte går längre utan åker akut till djursjukhuset med henne.
Veterinären tittar på henne och konstaterar att hennes njurar är helt slut och tycker att hon är för svag för att kunna bli bra överhuvudtaget. Hon säger, att för Chessies skull, borde vi låta henne somna in.

Efter en stunds betänketid inser jag att veterinären vet bäst och jag tar beslutet att hon ska få somna in vilandes i mina händer.

Vad fruktansvärt det var!

Saknaden är fruktansvärd och tomheten tär. Jag skulle göra vad som helst för att bara få höra hennes söta jam och känna hennes mjuka päls igen.

Men jag är tacksam att jag fick dela 13 år med denna nallebjörn <3

Vila i frid älskade Chessie <3 *1998 - +2011

5 kommentarer:

 1. Jag beklagar verkligen. Det är hemskt att de en dag försvinner och särskilt på det sättet. Jag fick också ta bort min katt i början på året för samma problem. Han var bara 4 år så det kom som en chock. Vi får hoppas att min och din katt har blivit kompisar i katthimlen och busar med varandra:)

  SvaraRadera
 2. Ja, usch det är så hemskt. Man saknar de små liven något fruktansvärt. Ja jag hoppas de springer och busar pigga och friska!

  SvaraRadera
 3. ja usch så hemsk det är när man sånt händer. Vi tappade våran gamm katt i januari i fjol. Han hade en cancer knöl bakom ögat och det gick inte att göra nått så vi fick ta bort honom. Saknar kissen än idag.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Nä fy vad hemskt. Hur upptäckte ni det? Ja man blir påmind varje dag som går. Man går förbi favoritplatsen. Favoritmatskålen etc etc..
  Kram.

  SvaraRadera
 5. han började luta snett med huvudet osså slutade han att äta!
  Trodde jag såg i syne en dag här, satt en exakt likadan katt på en trapp ned på byn som våran wille, lite otäckt..
  Finns tydligen en som har en kopia av vår katt!

  SvaraRadera