onsdag 2 juni 2010

Jag=smal så småningom =)


Efter två täta graviditeter har fettet samlats på min kropp. Det är helt mitt eget fel då jag har släppt på alla gränser och verkligen njutit av allt och ofta. Det ska man ju som gravid men kanske inte riktigt så mycket.
För 10 dagar sedan tröttnade jag på mig själv och mitt gnäll att alla kläder är för små och att jag inte trivs med mig själv.
För 4 år sedan var jag också överviktig. Då körde jag samma diet som nu och rasade nästan 10 kilo på en månad. Sedan återgick jag till vanlig mat fast MYCKET mindre portioner och mer grönsaker och det tog ett halvår sedan har jag gått ner ytterligare 12 kilo och jag höll vikten ända tills jag blev gravid.

För 10 dagar sedan började jag hålla igen lite på maten. Och gick ner 2 kilo på en vecka.
Nu har jag börjat med en diet som sägs komma från sahlgrenska.

Och i måndags och tisdag åt jag fem bananer om dagen + mängder med te.

Idag har jag ätit knäckebröd, ägg, potatis och fiskbullar med kokt blomkål och morot.

På fredag är det en kycklingfilé till middag som gäller. Det varierar från dag till dag.
Denna diet ska jag nu följa i fyra veckor. Det och mycket motion hoppas jag gör att jag går ner så jag kan ha mina kläder igen. För jag skulle aldrig bli tjock igen bestämde jag för 4 år sedan så jag slängde alla stora kläder, haha..

På tre dagar har jag gått 3 kilometer riktigt raskt med en tung tvillingvagn framför mig. Gjort en massa situps och armhävningar och jag har tappat 1.8 kilo på två dagar. Totalt är det nu 4.2 kilo på 10 dagar.
Så roligt =)

Så som ni förstår blir det inget bakande för min del. Och inte blir det till att testa ny recept förens jag är klar med denna diet. För jag vill ju smaka och se hur det smakar =)

Så nu ska jag kämpa på så jag kommer i mina kläder igen och under tiden följer jag en massa härliga matbloggar och samlar recept på hög som jag kanske provar så småningom.


Ha det så bra tills vi hörs nästa gång!!

3 kommentarer:

 1. Du är så duktig så :) Att du skulle lägga in nyttiga recept skulle vara jätte roligt!!

  lycka till med viktkampen, i know how it is!! kram

  SvaraRadera
 2. Sååå strongt gjort av dig, jag är med i viktklubben på afonbladet och dom två första veckorna så gick jag ned ca 3 kg men sen så tappade jag tråden, fladdrade förbi en kaka eller två. Har dock inte gått upp igen utan står kvar. 6 kg skulle jag vilja börja med att gå ned i alla fall. Tror att det skulle kunna funka, få försöka sparka igång detta gamla arsle och se om vi inte kommer oss ut med stavarna på morgonen igen..Varför ska det vara så svårt?
  Tycker du är jätte duktigt, heja säger jag...

  SvaraRadera
 3. Oj, vad duktigt! Själv skulle jag aldrig orka göra något sådant just nu, är ju så himla trött och i behov av näring när jag ammar så "dieter" får vänta tills efteråt ;)
  däremot gick jag inte upp så mycket under graviditeten, var bara sugen på nyttig mat då, haha!

  SvaraRadera