lördag 12 september 2009
Pumpascones i kvadrater
Jag var så sugen på nybakat varmt bröd idag men det skulle gå fort. Då passar det bra med scones. Så idag blev det pumpascones i långpanna till vår mysiga lördagsfrukost.
4,25 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 ½ dl pumpakärnor
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
3 dl mjölk
Gör så här:
Blanda mjöl, pumpakärnor, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret och fördela det med fingertopparna i mjölet.
Häll i mjölken och blanda ihop till en deg.
Smörj en långpanna ca 20x30 cm. Tryck ut degen jämt och grädda i 250 grader ca 10-15 minuter.
Dela bröden och servera med en god ost och marmelad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Pumpakärnor är ju så himla gott i bröd.
SvaraRaderaHoppas helgen har varit bra!
Pumpascones låter gott, brukar göra vanliga scones med massa ost på guuud så gott det är tur att vi inte har mjölk hemma för då hade jag nu gjort en sats nu och tryckt i mig. Har ni det bra annars? Idag har jag kört lite träning måste verkligen komma igång nu med detta. Kram kram!
SvaraRadera