torsdag 17 september 2009

"Köttgryta" med bambuskott och kastanjer


Hua, vad kallt det börjar bli ute nu. Nu får man elda i både kakelugnen och kaminen för att inte frysa ihjäl.
Allt annat knallar på som vanligt. Det är väl härligt =)

Igår blev det lite rens här i kylskåp och skafferi och det blev till sist denna köttgryta eller vad man ska kalla det:

500 g strimlat fläskkött
3 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 burk bambuskott
1 burk vattenkastanj
1 gul lök
2 msk kalvfond
1 tsk soya
1 ½ krm red curry paste
½ krm parikapulver
salt
vitpeppar


Gör så här:


Stek det strimlade köttet. Lägg sedan åt sidan. Klyfta löken och stek den tillsammans med bambuskotten och kastanjerna tills det får lite färg.
Lägg sedan tillbaka köttet i pannan och stek ytterligare ett par minuter.

Blanda i övriga ingredienser, rör om och låt småputtra ett par minuter.

Servera gärna med nudlar.

1 kommentar: