måndag 27 oktober 2014

Choklad- & Kolapaj

Här kommer receptet på en riktig sötsak. Väldigt mäktig men väldigt god! Görs med fördel dagen innan den ska ätas!
Choklad- och Kolapaj:

Botten:
3 dl mjöl
1/2 dl socker
125 g smör skuret i små bitar
1 äggula

Gör så här:
Blanda mjöl och socker. Blanda i smöret så det blir lite smuligt. Blanda till sist i äggulan och knåda ihop till en deg. Tryck ut en pajform eller springform med löstagbar botten. Ställ kallt 20min. 
Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 13-15 min. Ta ut och låt svalna.

Fyllning:
1 burk karamelliserad mjölk
150 g mörk choklad
1 3/4 dl grädde

Gör så här:
När pajskalet svalnat värmer du den karamelliserade mjölken så den blir lite lösare. Häll den i pajskalet. 
Koka upp grädde. Dra av från plattan och lägg i chokladen. Rör om till den smält. Låt svalna lite.
Häll sedan det försiktigt över den karamelliserade mjölken. 
Ställ in i kylen för att stelna några timmar eller till nästa dag. 
Dekorera med silverkulor, frukt, nötter eller vad du tycker är gott. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar