onsdag 17 augusti 2011

Billig riven ost

Färdigriven ost är ofta jättedyrt. Det ligger runt 100 kr kilot. Då är det bättre att riva själv. Antingen i matberedaren, det går på ett kick. Annars så för hand. Jag köpte en stark ost på 750 g för 59 kr kilot och det blev fem påsar med ca 150 g i varje. Så det är vad jag precis gjort. Och man känner sig både huslig och sparsam. Sedan har man ost frysen när man blir sugen på pizza eller en paj. =)

3 kommentarer:

  1. Ett annat tips är att när man hyvlat så långt ner på frukostosten att det inte går att hyvla mer så slänger man den biten i en fryspåse och in i frysen. När man väl samlat på sig ett gäng slattar och ska baka t.ex. pizza så tinar man upp osten i kylskåp och river därefter i matberedare!

    SvaraRadera
  2. Ja det är också ett bra spartips för ofta åker ju den biten i soporna.

    SvaraRadera
  3. Jag sparar också slutbiten av osten och river upp sedan. Sen brukar jag passa på att köpa vb-ost eller parmesanost när den ibland finns på halva priset, river upp biten och slänger i frysen, billigt och bra!

    SvaraRadera