lördag 25 september 2010

Istället för kanelbullar


Snart är det kanelbullens dag och har man som mig, två små barn så vet man hur svårt det är att hinna baka kanelbullar som tar sin lilla tid..

Så till den 4:e oktober tänker jag baka dessa otroligt goda kanelhavrerutor igen. De tog knappt någon tid och plåten med rutor gick åt som smör i solsken =)

Kanelhavrerutor:

Ca 20-24 st. beroende på hur stora rutor du skär.

100 g smör el. margarin, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 dl mjölk
1 ägg
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Fyllning:

200 g smör el. margarin, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 dl havregryn
4 tsk kanel

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker vitt i en bunke.

Blanda ner mjölk, ägg och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.

Fördela degen jämnt i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm (jag använde långpannan som tillhör ugnen, den är ju lite större)

Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela över degen i långpannan.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

7 kommentarer:

  1. Åh, dom där är ju bara sååå goda =)

    SvaraRadera
  2. Det står inte hur länge man skall grädda kakan
    mvh;Kerstin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kerstin. Jo då =) Längst ner står det. 15-20 minuter i nedre delen av ugnen. Lycka till =) Mvh Mia

      Radera
  3. Dessa gör succé varje gång jag bjuder på dem. Tack för ett toppen recept! Har delat länk till det ett antal ggr eftersom alla vill ha MER :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är de goda. Det var alldeles för länge sedan jag bakade dessa. Tack för påminnelsen =)

      Radera