torsdag 16 september 2010

Kycklinggratäng


Att göra en gratäng är ju så perfekt. Det räcker till många och går att förbereda. Jag såg ett recept på kycklinggratäng som verkade gott men jag omformade det mer till min egen smak och det blev riktigt riktigt gott. Och jag gjorde en stor gratäng som räckte till 2 vuxna och 5 barn. Allt gick åt så högsta betyg från barnen alltså =)

Kycklinggratäng med mozzarella och körsbärstomater:

4 kycklingfiléer
1 pkt skruvpasta
1 ask körsbärstomater
2 burkar creme bonjour cuisine scharlottenlök
½ gul lök
salt och peppar (vit- och svartpeppar)
1 pkt mozzarella
riven ost

Gör så här:


Skär kycklingfiléerna i små bitar. Stek dem i en panna. Salta och peppra. Tillsätt hackad lök och stek tills kycklingen är genomstekt.

Skär tomater i små bitar och hacka mozzarellan.

Koka pastan.

Blanda sedan ner alla ingredienser, utom mozzarella och riven ost, i grytan. Salta och peppra. Häll sedan hälften av pastaröran i en stor gratängform.

Strö över mozzarellan.

Häll över resten av pastaröran. Strö över riven ost och gratinera i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg.

Servera med kokta grönsaker.

1 kommentar: