onsdag 17 februari 2010

Sjuka igen..

Nu har 3 av 5 familjemedlemmar varit magsjuka. Symptomen liknar vinterkräksjukan med hastigt insjuknande och häftiga kräkningar och diarréer. Sitter just nu och undrar när det är min tur och hoppas verkligen att jag har tur och slipper eländet. Men det kommer väl inte hända. Jag gick omkring med Elin igår och hon kräktes hela tiden och jag fick hennes kräk över allt.

Jag hade tänkt hitta på så mycket på detta sportlov men det blev ingenting. Inte än så länge i alla fall.

Hoppas alla sjukdomar tar slut snart så allt återgår till det normala.

Nu längtar jag otroligt mycket efter bebisens ankomst och det är inte så jättelång tid kvar.
Så här står det på familjeliv:

Du är på dag 226 av 280. (80,7%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 1 full dag (v32+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 12 apr 2010
Du har 54 dagar kvar till beräknad förlossning


Vecka 33:

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Att hålla igång musklerna med t ex promenader kan jag bara glömma med min foglossning. Jag kan inte ens gå med Ida till skolbussen utan har fått ta bilen. Känns som att det är höjden av lathet att ta bilen 1 km, haha..

Näe nu ska jag försöka ta hand om lite tvätt och disk som inte blev gjord igår.

Ha en underbar dag!!

3 kommentarer:

 1. Men stackars er, ska det då aldrig ta slut..
  Åh magsjuka till råga på allt huuva då..
  Nä hoppas ni kryar på er snart och att du klarar dig..
  Kram

  SvaraRadera
 2. Usch så tråkigt med sjuka. Hoppas att ni kryar på er. Ja men då är det ju bara 54 dagar to go=)

  SvaraRadera
 3. Hur går det för er borta i Lövfällan egentligen? Ni har verkligen haft världens otur och verkar ha fått vartenda virus just nu... Kramar!

  SvaraRadera