lördag 15 mars 2014

Pensionärskaka

Idag har jag bakat pensionärskaka och barnen gjorde chokladbollar. 
Med lite glasyr och strössel blev den lite roligare.

Pensionärskaka:

3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl kokande vatten

Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda sedan ner det i äggsmeten. Häll i det kokande vattnet och vispa om. Häll smeten i en smord springform. 
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40 minuter.
När kakan är klar låter du den svalna lite. Dela den sedan på mitten som du gör med en tårtbotten. 

Gör sedan fyllningen:

125 g smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker

Gör så här:

Smält smöret och häll i mjölken. Låt koka ihop två minuter. Dra av kastrullen från värmen och vispa ner vaniljsockret. 
Häll blandningen över bottnarna. Lägg sedan ihop kakan.
Vill du dekorera med glasyr tar du 3 dl florsocker, 2 - 2 1/2 msk vatten och ca 1/2 tsk vaniljsocker och blandar om. Häll över kakan och strö över strössel.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar