Med lite glasyr och strössel blev den lite roligare.
Pensionärskaka:
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl kokande vatten
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda sedan ner det i äggsmeten. Häll i det kokande vattnet och vispa om. Häll smeten i en smord springform.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40 minuter.
När kakan är klar låter du den svalna lite. Dela den sedan på mitten som du gör med en tårtbotten.
Gör sedan fyllningen:
125 g smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Smält smöret och häll i mjölken. Låt koka ihop två minuter. Dra av kastrullen från värmen och vispa ner vaniljsockret.
Häll blandningen över bottnarna. Lägg sedan ihop kakan.
Vill du dekorera med glasyr tar du 3 dl florsocker, 2 - 2 1/2 msk vatten och ca 1/2 tsk vaniljsocker och blandar om. Häll över kakan och strö över strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar