söndag 28 februari 2010
Mias solrosbröd
Jag bakar bröd och det är ju så roligt. Men nu hade jag en massa mjölsorter i skåpet med lite kvar i varje så jag provade lite och det blev verkligen ett kanongott bröd som var väldigt saftigt och smakrikt.
Mias solrosbröd:
50 g jäst
5 dl vatten
½ dl olja
1 ½ dl solrosfrön
1 tsk salt
3 dl dinkelmjöl
3 dl lantbrödsmjöl
3 dl vetemjöl special
3 dl vetemjöl
Pensling:
1 ägg
solrosfrön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt. Lös upp jästen med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen 5-6 minuter i maskin eller 12-13 minuter för hand.
Låt jäsa 30-40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord (gärna med lantbrödsmjöl) Forma degen till två limpor och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa 30-40 minuter.
Pensla bröden med ägg och strö över solrosfrön.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35-40 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar