lördag 7 juli 2012

Pannacottatårta

I onsdags gjorde jag en helt ljuvligt god tårta. Den, fast en lyxigare variant, ska jag göra till min dotters födelsedagskalas.

Chokladpannacottatårta:
Detta recept görs i en stor springform, ca 26 cm.

Kakbotten:

Mixa 18-20 kakor med choklad t ex Ica basic cookies. När allt är smul tillsätter du 0,80-1 dl flytande eller smält smör. Fortsätt mixa tills allt blandat sig. Det får inte vara för torrt och inte för löst. Börja med den mindre mängden smör och prova dig fram.
Tryck ut degen i springformen. Ställ sedan in den i frysen tills fyllningen är klar.

Chokladpannacotta:

9 dl grädde av valfri sort
2 dl gelésocker multi
2 msk kakao

Häll allt i en gryta. Koka upp och låt små koka 30 sekunder. Passa noga. Det kokar lätt över.
Låt svalna lite. Ta sedan fram springformen och häll över chokladsmeten försiktigt. Ställ sedan in formen i kylen och låt stelna i två timmar. Låt stå tills den ska serveras.
Lossa formen försiktigt genom att öppna och samtidigt snurra lätt.
Dekorera med jordgubbar. Servera direkt.

1 kommentar:

  1. Mm va gott, gjorde en för ett tag sedan med hallon, eller va det jordgubb? Aja skit samma god blev den i alla fall!
    Kram på dig!

    SvaraRadera