Snart är det kanelbullens dag och har man som mig, två små barn så vet man hur svårt det är att hinna baka kanelbullar som tar sin lilla tid..
Så till den 4:e oktober tänker jag baka dessa otroligt goda kanelhavrerutor igen. De tog knappt någon tid och plåten med rutor gick åt som smör i solsken =)
Kanelhavrerutor:
Ca 20-24 st. beroende på hur stora rutor du skär.
100 g smör el. margarin, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 dl mjölk
1 ägg
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Fyllning:
200 g smör el. margarin, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 dl havregryn
4 tsk kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker vitt i en bunke.
Blanda ner mjölk, ägg och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Fördela degen jämnt i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm (jag använde långpannan som tillhör ugnen, den är ju lite större)
Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela över degen i långpannan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Åh, dom där är ju bara sååå goda =)
SvaraRaderaJa och ännu saftigare dagen efter =)
SvaraRaderaHm, nu blev jag ju sugen på att baka.
SvaraRaderaDet står inte hur länge man skall grädda kakan
SvaraRaderamvh;Kerstin
Hej Kerstin. Jo då =) Längst ner står det. 15-20 minuter i nedre delen av ugnen. Lycka till =) Mvh Mia
RaderaDessa gör succé varje gång jag bjuder på dem. Tack för ett toppen recept! Har delat länk till det ett antal ggr eftersom alla vill ha MER :)
SvaraRaderaJa visst är de goda. Det var alldeles för länge sedan jag bakade dessa. Tack för påminnelsen =)
Radera