måndag 3 maj 2010

Björnbärskaka



Nu har jag allt lyckats komma igång i köket lite igen. Härligt. Först ut blev denna goda kaka som det egentligen skulle vara blåbär i men jag tog björnbärsmarmelad och det blev kanongott.
Och gör gärna kakan dagen innan för den var ännu godare dagen efter!

Jag gjorde vaniljsås till. Receptet till vaniljsåsen hittar du här
Björnbärskaka:

200 g smör
2 dl socker
6 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
400 g björnbärsmarmelad

Gör så här:

Smält smör och socker i en kastrull.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Häll över smörblandningen och rör sist i ägget.

Tryck ut hälften av degen i en ugnsform. Bred på marmeladen och smula sedan över resten av degen.

Grädda i 180 grader i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Låt svalna helt innan kakan skärs i rutor.

Servera gärna med vaniljsås. En lättvispad klick grädde är säkert också gott till annars.

2 kommentarer:

  1. Å hjälp vad gott! Paj i alla former är underbart men speciellt söta pajer med vaniljsåss,mums...

    SvaraRadera
  2. Åh vad gott allt ser ut.
    Ska testa denna efterrätt nu när våren börjar komma och man kan sitta ute.

    Kram

    Fin blogg

    SvaraRadera