måndag 26 april 2010
Champinjonpaj och kassler i god chilisås
Detta var det godaste jag ätit på riktigt länge.
Champinjonpaj och kassler i god chilisås:
1. Pajdeg:
150 g smör
3,75 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 ägg
2. Fyllning:
250 g champinjoner
½ hackad gul lök
150 g riven ost
2 krm salt
½ krm vitpeppar
3 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
3. Kasslern:
1 bit kassler
1 dl grädde
2-3 dl mjölk
1-2 tsk mjöl
salt
vitpeppar
chilipulver
Gör såhär:
1. Blanda allt till pajdegen. Tryck ut i en pajform modell större. Förgrädda i 200 grader ca 10 minuter.
2. Skiva champinjonerna. Hacka löken. Fräs alltsammans i en stekpanna till champinjonerna fått lite färg.
Lägg svampblandningen i pajskalet. Strö över osten.
Blanda övriga ingredienser och häll i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 30-35 minuter.
3. Skiva kasslern. Blanda övriga ingredienser i stekpannan och koka ihop några minuter.
Lägg sedan i kasslern och låt puttra 5 minuter. Vispa om då och då.
Ställ åt sidan tills pajen är klar.
Servera tillsammans med haricots verts.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack för ett kanontips! Det ska ingå i vår meny nästa vecka, låter jättegott! Varför har jag aldrig tänkt på att ha pajen som tillbehör istället, är ju genialiskt!
SvaraRaderaSvar; Jaa det blir kul :) Får väl stå och snyta mig där mitt bland allt folk hahaha
SvaraRaderaVilken kul kombination med kassler, paj och sås. Låter jättegott.
SvaraRaderaHoppas allt är bra!