måndag 26 april 2010

Champinjonpaj och kassler i god chilisås


Detta var det godaste jag ätit på riktigt länge.

Champinjonpaj och kassler i god chilisås:

1. Pajdeg:

150 g smör
3,75 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 ägg

2. Fyllning:

250 g champinjoner
½ hackad gul lök
150 g riven ost
2 krm salt
½ krm vitpeppar
3 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl grädde

3. Kasslern:


1 bit kassler
1 dl grädde
2-3 dl mjölk
1-2 tsk mjöl
salt
vitpeppar
chilipulver

Gör såhär:


1. Blanda allt till pajdegen. Tryck ut i en pajform modell större. Förgrädda i 200 grader ca 10 minuter.

2. Skiva champinjonerna. Hacka löken. Fräs alltsammans i en stekpanna till champinjonerna fått lite färg.

Lägg svampblandningen i pajskalet. Strö över osten.

Blanda övriga ingredienser och häll i pajskalet.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 30-35 minuter.

3. Skiva kasslern. Blanda övriga ingredienser i stekpannan och koka ihop några minuter.

Lägg sedan i kasslern och låt puttra 5 minuter. Vispa om då och då.

Ställ åt sidan tills pajen är klar.

Servera tillsammans med haricots verts.

3 kommentarer:

  1. Tack för ett kanontips! Det ska ingå i vår meny nästa vecka, låter jättegott! Varför har jag aldrig tänkt på att ha pajen som tillbehör istället, är ju genialiskt!

    SvaraRadera
  2. Svar; Jaa det blir kul :) Får väl stå och snyta mig där mitt bland allt folk hahaha

    SvaraRadera
  3. Vilken kul kombination med kassler, paj och sås. Låter jättegott.

    Hoppas allt är bra!

    SvaraRadera