onsdag 29 oktober 2014

Ohojkaka

Denna kakan är nog det enklaste jag bakat. Men väldigt god. Och med bara tre ingredienser är det nya favoriten här hemma =)

Ohojkaka
1 paket mariekex
1 tub o'hoj kolasås
200 g choklad

Gör så här :
Mixa/krossa mariekexen. Blanda i kolasåsen. Rör tills allt är väl blandat. Bred ut smeten i en liten bakplåtspappersklädd långpanna. 
Smält chokladen. Bred ut den över kexsmeten. Ställ in i kylen och låt stelna innan den skärs i bitar.

tisdag 28 oktober 2014

Nya leggings av MezzyMi

Att sy egna leggings är lite tråkigt under tiden man syr. Men när man är klar är det superroligt. Här är dom senaste jag sytt. Dom längst upp och längst ner är ritade från mönstret Espresso. Leggingsen i mitten är i storlek 116. Det mönstret kommer från ottobre. =)

måndag 27 oktober 2014

Choklad- & Kolapaj

Här kommer receptet på en riktig sötsak. Väldigt mäktig men väldigt god! Görs med fördel dagen innan den ska ätas!
Choklad- och Kolapaj:

Botten:
3 dl mjöl
1/2 dl socker
125 g smör skuret i små bitar
1 äggula

Gör så här:
Blanda mjöl och socker. Blanda i smöret så det blir lite smuligt. Blanda till sist i äggulan och knåda ihop till en deg. Tryck ut en pajform eller springform med löstagbar botten. Ställ kallt 20min. 
Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 13-15 min. Ta ut och låt svalna.

Fyllning:
1 burk karamelliserad mjölk
150 g mörk choklad
1 3/4 dl grädde

Gör så här:
När pajskalet svalnat värmer du den karamelliserade mjölken så den blir lite lösare. Häll den i pajskalet. 
Koka upp grädde. Dra av från plattan och lägg i chokladen. Rör om till den smält. Låt svalna lite.
Häll sedan det försiktigt över den karamelliserade mjölken. 
Ställ in i kylen för att stelna några timmar eller till nästa dag. 
Dekorera med silverkulor, frukt, nötter eller vad du tycker är gott. 


onsdag 8 oktober 2014

Ingen updatering om skolan..

Plugg, servering, praktik, barn, läxor, tvätt.. mm mm.. pust haha.. Ja just det.. Jag har ju min lilla godispåse med.. Kanske skulle uppdatera där nån gång.. Haha.. Så nu äntligen.
Jag är färdig Café- och kallköks-biträde. Nu läser jag servering. Förra och denna veckan praktiserar jag på ett underbart litet ställe som heter Pique Nique. Det har varit riktigt kul. 19 december är jag klar. Då är jag servitris också. Sen jäklar ska jag jobba =) Efter att ha gått hemma i 13-14 år ska det bli så kul att ha ett eget jobb, jobbarkompisar och lön =)
Jag gjorde ett praktiskt prov innan jag var var klar med caféutbildningen. Och det gick ju riktigt riktigt bra. Så de sista betygen blev dessa: A på sista teoriprovet. A på det praktiska provet. Mina slutbetyg: A i kursen Kallkök & Cafe och Matlagning ett. A i kursen Hygien. A i kursen Branchkunskap. B i kursen Dryckeskunskap. C i kursen Mat i butik. Jag är så galet jäkla nöjd över min prestation.
Jag har gjort ett prov i serveringen hittills. Och det var i servering ett. Och det blev ett A på det också =)Härligt!
Denna bilden tog jag precis efter jag fått reda på mina slutbetyg. Jag höll på att spricka av glädje, haha

Och här är bilder på vad jag gjorde på det praktiska provet. En kaffe Latte (ej med på bild) Ljusa frallor, En kycklingsallad med paprikadressing, En salami- och brieostmacka, En bärkaka med vispad grädde och Crepes Maxims. Under tiden mentorerna smakade av var jag så nervös. Och när min mentor sa att jag kunde komma och få höra betygen skakade jag allt lite. När han sa A brast all nervositet och tårarna bara sprutade. En underbar känsla!