onsdag 12 december 2012

Saffranskladdkaka

Saffran+Kladdkaka=Sant.. Ja, vilken smak det blev. Och kladdigt och gottit. Och snabbt och smidigt. Precis min typ av fika =)

Kladdkaka med saffran:

100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
Knappt 1 msk saffransarom från Dr. Oetker
1 dl flagad mandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform.

Smält smöret. Blanda ner resten av ingredienserna.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 20 min.

Låt svalna.


lördag 1 december 2012

Saffranskaka

Imon är det första advent. Då ska vi fika både pepparkakor och självklart måste vi fika nåt med saffran. Jag testade nya saffransaromet från Dr. Oetker. Kakan blev supergod. Så har du inte hunnit baka lussekatter, testa denna. Du lär inte bli beviken. Den fick en god smak av saffran och en ljuvlig gul färg.

200 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 msk Dr. Oetker saffransarom
1 1/2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra en springform.
Smält smöret. Ställ åt sidan att svalna. Under tiden vispar du ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Häll i saffransaromet och mjölken och vispa lite. Tillsätt sedan mjöl och bakpulver och vispa till en slät smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Känn efter med en sticka i mitten.

Låt svalna innan kakan stjälps upp på ett fat.

Ha en trevlig första advent =)