söndag 29 april 2012

Ny frisyr

Efter att ha gått med två olika hårfärger, det färgade och utväxten som är blond, i säkert tre månader pga av en misslyckad färgning har jag äntligen varit hos frisören. Det som fick mig att jag verkligen ta tag i det var en liten pojke på min dotters dagis. Han var så gullig när han tittade på mitt hår och sedan utbrister han: Du är färgglad i håret. Vad säger man.. Tyckte det var gulligt att han verkligen var ärlig. Så jag eftersökte en bra frisör av mina vänner på fb. Och jag fick ett tips. Och det visade sig vara ett riktigt guldkorn. Har besökt ett antal olika frisörer och de har klippt som jag har sagt. Denna röstade ner mitt förslag och kom med ett eget förslag. Och det är jag så glad för. Jag brukar vara ganska missnöjd, men nu. Är supernöjd med mitt hår. Detta är nog min frisyr för resten av livet, kanske.. Om jag inte tröttnar, haha.. Men det får bli ett senare problem för just nu njuter jag av att inte behöva skämmas för mitt hår =)

Ha en trevlig söndag!


söndag 15 april 2012

Misslyckats..

För första gången har jag misslyckats med att baka frallor. Det skulle bli 14 fina frallor med vallmofrön. När jag öppnade kylen i morse hade alla flutit ihop. Men jag fixade lite så nu bakas det en långpannefralla här istället. Doften av nybakat börjar sprida sig. Jag älskar verkligen helgernas frukostar då man kan sitta och njuta riktigt länge. Och skiner solen som idag, ja då är det perfekt. Ha en härlig söndag!
Denna bilden hittade jag för övrigt i en söndagsbilaga för ett tag sedan. Är en annons men tyvärr kommer jag inte från vilket år den var. Är den inte för rolig i alla fall? Tänk en sån reklam nu, det skulle bli ramaskri, haha..

lördag 14 april 2012

Tacopizza


En ny variant på min vanliga hemmagjord pizza. Den var faktiskt godare. Och det är perfekt att göra denna stora sats för kan man frysa in det som blir över till snabbmat någon gång.

Tacopizza:

8 dl vetemjöl special

1 tsk salt

4 tsk bakpulver

100 g smör

3 dl mjölk

Sätt ugnen på 220 grader. Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt smör eller margarin. Häll sedan i mjölken och rör snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en plåt. Förgrädda bottnen tills den börjar få lite färg.

Fyllning:

800 g köttfärs

1 hackad gul lök

2 påsar tacokrydda

salt, vitpeppar

1 burk krossade tomater eller ½ burk passerade tomater

1 burk creme fraiche

oregano

2-3 dl riven ost

Gör så här:

Stek köttfärsen tillsammans med hackad lök tills den börjar bli klar. Strö över tacokryddan och stek färsen helt färdig. Häll i tomater och creme fraichen och låt puttra 5-10 min. Bred ut tacofärsen över pizzabottnen. Strö över oregano och riven ost. In i ugnen ca 10-15 min, i 220 grader, eller tills osten har fått fin färg. Servera med en god sallad.

söndag 8 april 2012

Äggtoddy med turkisk peppar

Denna påsken har varit lugn, skön och mysig. Vi åt buffé med bl a kyckling i mustsås. Så gott. Till efterrätt gjorde jag äggtoddy med turkisk peppar-strössel. Det tog toddyn till en helt ny nivå.
För 1 portion vispar du två äggulor med 1-2 msk socker. Jag gillar inte för sött så jag tog 1 1/2 till mig. Vispa det vitt och lägg upp i ett fint glas eller skål. Strö över lite turkisk peppar som du mortlat till små bitar.

torsdag 5 april 2012

Rosa-vit tårta



Till min minsting Tildas två års dag blev det en ljuvlig tårta. Hade tårttankar i två veckor innan jag beslutat var det skulle vara i och hur den skulle se ut, haha.. Har redan nu börjat planera blivande tonårsdotterns tårta, lite tidigt dock, hon fyller i juli.. haha..

Det är en tårta med chokladbotten. (icas färdiga) Gör så här: Vit chokladgrädde: 2 ½ dl grädde och 225 g vit choklad. Låt grädden bli varm i en gryta. Ej koka. Lägg i chokladen och låt den sakta smälta. Ställ tillbaka på plattan om grädden hinner svalna för mycket. Häll sedan över blandningen i en bunke. Ställ in i kyl och låt bli helt kall. Detta görs med fördel kvällen innan tårtan ska läggas ihop.
Vispa den kalla gräddchokladen med elvisp tills det tjocknar. Det tjocknar fort på slutet så var försiktig.
Hacka sedan 10-15 jordgubbar smått.
Bred sedan ut hälften av chokladgrädden på understa tårtbotten. Strö över ett jämnt lager jordgubbar. Lägg på andra bottnen och upprepa som första.
Ställ in i kylen tills den ska garneras så smakerna går ihop. Detta görs också med fördel dagen innan.


Garnering:
Vispa 3-4 dl grädde med 1-2 tsk socker tjockt. Bred ut ett jämnt lager över hela tårtan.
Vispa sedan ca 2-3 dl grädde med lite socker och färga med röd karamellfärg. Spritsa ut runt om och längst ner vid botten.
Lägg tre marsipanrosor i mitten och strö försiktigt ut silverkulor uppe på tårtan och sätt fast runt om.

onsdag 4 april 2012

Men vad tråkigt..


Nu saknar jag ju bloggen.. Näe att sluta blogga helt var ju inte kul. Ska sluta ha några krav utan bara uppdatera när jag verkligen vill.. Det är ju ingen proffsblogg direkt, haha..
Detta känns bättre. Och vilken härlig sol det är ute. Tyvärr är jag sjuk men jag hoppas att bli frisk till påskafton.
Då ska vi äta en klassisk buffé med ägghalvor, omelett, kycklingfilé som ska få puttra i påskmust och lite sallad. Till efterrätt blir det äggtoddy med nonstop- eller turkisk peppar-strössel.
Ska bli smaskens.
Jag måste ju visa bilden på mig och min viktförändring med. Det är konstigt för jag ser inte skillnaden i spegeln men på ett foto, jo där ser jag att det är ganska stor skillnad.

Ha en härlig onsdagkväll!
Kram beslutsångestbonnhustrun Mia ;-)