måndag 30 maj 2011

Årets första jordgubbstårta (för mig)


Jag fick ett tårtfat av maken på min födelsedag. Och vad passade inte bättre än att använda det för första gången på mors dag.
Det blev en härligt god tårta med chokladmousse och jordgubbar på första lagret. Ett lager vaniljkräm. Och sedan toppades hela härligheten med vispad grädde med socker och härligt söta jordgubbar. Sedan ringlade jag vit choklad över. En perfekt avslutning på en härlig mors dag =)

Härliga värme

Vad det är härligt när värmen kommer och barnen njuter av att vara ute och leka. =)

tisdag 17 maj 2011

Muffins igen..



Idag har jag bakat muffins. Det blev först hallonmuffins med den nya kesellan Hallon. Jag använde detta grundrecept och tillsatte en burk med nyheten hallonkesella
Det blev platt fall.. Muffinsen blev platta och inte smakade de så mycket hallon heller. Riktigt besviken faktiskt. Ja, de åkte in i frysen till någon fikastund längre fram. Då ska jag garnera med grädde, vaniljkräm eller nåt annat gott och hallon så det blir små bakelser.

Sedan blev det chokladmuffins efter detta grundreceptet. Jag hade 4 msk kakao och hackad mörk choklad. Gjorde dem extra stora så de gräddades i 20 minuter.

Bilden på kesellan är lånad av arla.se

Återhämtat mig

Nu har jag börjat piggna till efter operationen. Mycket gick fel. Jag fick ryggbedövning och morfin. Dock tålde jag inte morfinet utan fick klåda, särskilt i ansiktet. Jag kliade mig så mycket att jag var helt flammig i hela ansiktet. Jag syresatte mig inte tillräckligt efter heller och när jag skulle få syre genom näsan kliade det ändå mer. Jag fick vara kvar på uppvak ända till dagen efter operationen. På lördagen var det meningen att jag skulle få åka hem men jag var allt annat än pigg. Dagen efter hade jag 38.9 i feber. Jag hade fått en infektion. I med droppnål i handen igen och så fick jag antibiotika intravenöst. På tisdagen den 10:e skulle jag få penicillin i tablettform. Då fick jag åka hem med kravet att jag höll koll på temp och tog mina tabletter ordentligt.
Ohh vad skönt det var att komma hem. Mina små prinsessor blev jätteglada när de såg mig.
Men jag fick verkligen vila på sjukhuset. Det var skönt. Nu gör det mindre och mindre ont. Och jag har bara haft en liten blödning efter.

Skönt att det är gjort och nu hoppas jag att endometrioset håller sig bort från min kropp.

Nu är det bara 15 skoldagar kvar till sommarlovet. Jag längtar till dess. Åhh vad vi ska njuta!

Ha en fortsatt bra tisdag!
Kram Mia.

onsdag 4 maj 2011

Nervös!!


Nu har jag färgat håret igen.. Det skulle bli rågblont men det blev mer åt det mörkare hållet. Jag kan inte vara blond pga vårt järnrika vatten. Det är synd men man får ju offra sig för att bo så fint som vi gör =)

Imorgon är det dags för min operation. Jag är väldigt nervös. De skulle gjort titthål med robot men han som skulle vara med hade blivit sjuk så det blir bikinisnitt. Tar lite längre att läka men jag vill inte skjuta upp operationen en hel månad. Är så trött på att ständigt ha ont, att inte kunna gå och att känna mig influensasjuk. Hoppas nu bara jag blir helt frisk.

Nu ska jag sätta igång och städa. Det kommer jag nog inte kunna göra på ett tag =/

Kram Mia =)

tisdag 3 maj 2011

14 år idag


Grattis Hjallina på 14-årsdagen. <3

måndag 2 maj 2011

Vinbärskaka



Inför röda vinbärssäsongen, som visserligen dröjer ett tag till men ändå, kan jag starkt rekommendera denna lite frasiga, kladdiga supergoda kaka.

Den är riktigt enkel att slänga ihop bara man har lite vinbär. Jag har kvar i frysen sen förra sommaren så nu måste de gå åt.
Jag har inte provat att frysa in kakan men det ska jag göra nästa gång jag bakar den. Den har ju gått åt varenda gång =)

Röda vinbärskaka:

2 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75g smält smör
2-2 ½ dl röda vinbär

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en springform, 22 cm. Jag bröade med kokosflingor, jag tycker det blir saftigare då. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna. Vispa till sist ner smöret. Häll smeten i springformen och strö över vinbären. Grädda antingen i mitten av ugnen för en torrare kaka eller i falsen under för en lite kladdigare kaka i 25 minuter.