onsdag 30 juni 2010

Nya frissan


Här är en bild på nya frisyren. (notera också mina nyckelben som börjar synas ordentligt, hihi.. 12 kg kvar till målvikten) Lite halvfixat för när jag tog bilden hade jag inte lärt mig styla det ordentligt.
Men nu så börjar det arta sig så jag får väl ta en ny bild när jag fixat i ordning mig någon dag.

Idag har det bara varit en hemmadag. Jag har plockat lite här hemma. Till middag åt vi färdiggrillad kyckling och köpt potatissallad. Enklare kan det nog inte bli.

Idag har vi också fått vår 100:e kalv. Och det blev en liten tjur. Precis vad vi vill ha.

Nu ska jag ägna mig lite åt att vika sängkläder och återigen plocka lite efter ungarnas framfart.

Ha en bra kväll!!

Underbart god tårta


Vilken härlig midsommar vi hade. Jag älskar verkligen färskpotatis. Kan äta det varje dag.
Till efterrätt åt vi tårta. Det var verkligen en av de godaste tårtor jag ätit. Receptet hittar du hos Sött och sånt. Tusen tack för att ni delade med er av receptet!!

Det blir samma tårta till dotterns födelsedag. Då serverar vi den med jordgubbar, precis som på midsommarafton.

Hoppas ni alla hade en bra midsommar och att ni får en bra fortsättning på denna underbara sommar som äntligen kommit.

Kram Mia.

fredag 25 juni 2010

Midsommar

Nu sitter jag här med min nya frisyr och jag börjar vänja mig. Bild kommer när jag tagit en =) Det har varit ett par dagar där jag haft mycket att göra. Igår var 6-åriga dottern hos tandläkaren för att laga ett hål för första gången. Förra gången hon var där skulle de ta ett kort och hon tycket det gjorde så ont så hon grät så de satte upp rejält med tid, 1 timme och 45 minuter. Jag trodde verkligen inte det skulle gå så bra. Döm om både min och tandläkarnas förvåning när det hela gick hur bra som helst. Vid 10.07 ropade de upp oss. Vid 10.35 var det klart. De tandläkarna fick nog lite extra rast =)

Igår var jag också och trängdes med alla människor på maxi. Folk blir verkligen som tokiga. Särskilt vid potatisen, haha..

Nu är det i alla fall midsommar. Vi ska bara vara hemma. Göra en midsommarstång och ikväll ska jag ta med barnen att plocka blommor så de kan lägga dessa under huvudkudden. En mysig tradition som jag älskade när jag var liten.

Idag tänker jag pausa från dieten. Men jag har i alla fall nått mitt delmål. Att komma under 80 kg. Riktigt härligt.

Nu ska jag sätta igång och förbereda maten och jordgubbarna.

Ha en riktigt härlig midsommarafton.

Kram till er alla =)

måndag 21 juni 2010

Ny frisyr



Idag ska jag till frisören. Vill ha tillbaka mitt blonda hår. Dock är det bara 1 ½ cm som har växt ut så jag kommer bli väldigt korthårig. Spännande och väldigt nervöst =)
Jag får väl skaffa mig en hatt om det inte blir bra, haha..

På dietsidan går det sådär. Jag har kommit till ett stillastående i vikten som är svår att komma igenom.
Men två dagar med ananas kanske sätter igång förbränningen igen. Sedan måste jag erkänna att det blivit si och så med motionen de senaste dagarna för det har varit så mycket annat.
Idag blir det då frisören. Sedan ska jag handla mat och det blir en sväng till systembolaget för en god flaska vin till mig och ett par öl till maken. Det är ju för sjutton snart midsommar. Fattar inte var året tog vägen. Känns som det nyss var midsommar.
På tal om att tiden flyger iväg. Den 18:e juli fyller min äldsta 11 år. Hon har blivit så stor. Och bara tjatar om datorer, mobiltelefoner och om när hon får börja sminka sig, haha..

Detta året vill hon ha marängtårta på födelsedagen och jag hittade ett recept hos Sött och sånt. Den tårtan ska jag handla ingredienser till idag och vi ska provbaka den så att hon verkligen gillar den.
Ska bli roligt.

Näe nu är det dags att sätta igång med allt som ska göras innan vi ska ge oss iväg.
Så vid 12.15 idag får ni tänka på mig och hålla tummarna att nya frisyren blir bra =)

Ha en bra dag!
Kram Mia

torsdag 17 juni 2010

Står för tillfället still




Det tråkiga med att försöka gå ner i vikt att man kommer till lägen där vågen står still. Jag fortsätter kämpa för jag vet att jag snart går ner igen.
Dieten är snart klar. 1 vecka och 4 dagar kvar med idag. Har precis ätit en skiva vitt bröd med ett kokt ägg. Till mellanmål blir det 2 äpplen och lunch ett kokt ägg.
Till middag vid 16.30 vankas det två wienerkorvar, kokt blomkål, tomat och groddar.
Hittills har jag gått ner 7,7 kg så jag börjar se mina nyckelben igen, haha. Totalt har jag 14 kg kvar.
Känns ju helt klart lättare nu än när man hade nästan 22 kg =)

Nu har det äntligen blivit sommar. Visst är det underbart. Det är detta som gör att man står ut hela vintern med att bära ved, elda som galningar och pulsa i snön. Idag öppnade jag dörren. Gick ut och satte mig i bara nattlinnet på trappan utanför och njöt av en kopp te.

Säger bara en sak. Att bo på landet är det bästa som finns. Man behöver inte åka någonstans för det finns ingen annanstans där det är så vackert som här hemma. Jag bor i paradiset =)

Hoppas alla kära läsare får en helt underbar, fantastisk, varm och skön sommar för det är vi alla värda efter den hemska vintern!!

Ha en bra dag!! Kram!

onsdag 2 juni 2010

Jag=smal så småningom =)


Efter två täta graviditeter har fettet samlats på min kropp. Det är helt mitt eget fel då jag har släppt på alla gränser och verkligen njutit av allt och ofta. Det ska man ju som gravid men kanske inte riktigt så mycket.
För 10 dagar sedan tröttnade jag på mig själv och mitt gnäll att alla kläder är för små och att jag inte trivs med mig själv.
För 4 år sedan var jag också överviktig. Då körde jag samma diet som nu och rasade nästan 10 kilo på en månad. Sedan återgick jag till vanlig mat fast MYCKET mindre portioner och mer grönsaker och det tog ett halvår sedan har jag gått ner ytterligare 12 kilo och jag höll vikten ända tills jag blev gravid.

För 10 dagar sedan började jag hålla igen lite på maten. Och gick ner 2 kilo på en vecka.
Nu har jag börjat med en diet som sägs komma från sahlgrenska.

Och i måndags och tisdag åt jag fem bananer om dagen + mängder med te.

Idag har jag ätit knäckebröd, ägg, potatis och fiskbullar med kokt blomkål och morot.

På fredag är det en kycklingfilé till middag som gäller. Det varierar från dag till dag.
Denna diet ska jag nu följa i fyra veckor. Det och mycket motion hoppas jag gör att jag går ner så jag kan ha mina kläder igen. För jag skulle aldrig bli tjock igen bestämde jag för 4 år sedan så jag slängde alla stora kläder, haha..

På tre dagar har jag gått 3 kilometer riktigt raskt med en tung tvillingvagn framför mig. Gjort en massa situps och armhävningar och jag har tappat 1.8 kilo på två dagar. Totalt är det nu 4.2 kilo på 10 dagar.
Så roligt =)

Så som ni förstår blir det inget bakande för min del. Och inte blir det till att testa ny recept förens jag är klar med denna diet. För jag vill ju smaka och se hur det smakar =)

Så nu ska jag kämpa på så jag kommer i mina kläder igen och under tiden följer jag en massa härliga matbloggar och samlar recept på hög som jag kanske provar så småningom.


Ha det så bra tills vi hörs nästa gång!!