lördag 30 januari 2010

Sjukdomar

Jag har inte hunnit med att sitta här någonting. I torsdags var mellandottern så dålig så vi fick ringa till vc och fick en tid direkt. Det visar sig att hon har fått både lunginflammation och örontrumpetkatarr. Så hon fick fyra olika mediciner. Och yngsta dottern fick i samma veva influensa. Så vi har inte sovit eller hunnit med någonting utan bara tagit hand om våra stackars gullungar. Nu är de i alla fall på bättringvägen, tack o lov..

Nu har snart januari gått och jag börjar känna lite stress över bebisens ankomst. Är ju i och för sig ett tag kvar men jag vill börja få färdigt med kläder och allt..

Näe bäst att göra lite nytta här innan Elin vaknar igen.

Ha nu en underbar helg och glöm inte tävlingen:

http://enbondhustrusgodispase.blogspot.com/2010/01/fira-med-en-tavling.html

onsdag 27 januari 2010

Fira med en tävling


Tycker ni inte att vi ska fira att datorn är klar och jag kan blogga normalt igen =)

Det tycker jag, därför tänkte jag dra igång en tävling. Vinn denna fina bok med mängder av recept om att baka och laga mat i ugnen.

Skriv en kommentar till detta inlägg. Länkar du hit från din blogg får du en extra chans till vinst.

Tävlingen pågår t o m den 14:e februari kl 15.00.

Lycka till!

Kram!

God tonfiskröra


Min mamma hade gjort en supergod tonfiskröra. Bad naturligtvis om receptet. Har gjort om det lite och har precis gjort en ny omgång som står i kylen och drar till sig. Längtar redan till frukostmackan imorgon.

Tonfiskröra:

1 dl majonäs
1 dl lätt creme fraiche
½ gul eller röd lök
1 ½ tsk citron
1 burk tonfisk i vatten
salt
vitpeppar

Gör så här:

Riv löken. Blanda ihop blanda ihop allt i en bunke. Helst för hand med en gaffel, i matberedare eller liknande blir det för mosigt enligt mig.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå ett par timmar så smakerna gottar till sig.

Västerbottenpaj



Jag hade inte raderat de flesta bilder på kameran, tack o lov. Alla julbilder, nyårsbilder och en del matbilder är kvar.

Här kommer receptet på dem goda middagen jag gjorde i samma veva som datorn gick sönder:

Västerbottenpaj:

Pajdeg:

150 g smör
3,75 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 ägg

Fyllning:

3-4 dl västerbottenost
½ purjolök
2 krm salt
½ krm vitpeppar
3 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl grädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform modell större. Förgrädda pajdegen ca 10 minuter.

Finhacka purjolök. Fördela i pajskalet. Strö över osten.
Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll sedan smeten försiktigt i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.

Servera gärna med en god köttbit och grönsaker.

söndag 24 januari 2010

Äntligen!!

Nu har jag äntligen fått tillbaka min dator. Tyvärr har de gjort en massa (systemåterställning bl a) så alla foton är borta men datorn är ju som ny vilket är positivt =)

Just nu ligger jag nerbäddad i sängen. Är jättesjuk med feber, ont i halsen och lederna. Får ju endast äta alvedon och de hjälper sådär.

Det värsta jag vet är när folk är lata och ligger i sängen med datorn och nu gör jag det själv. Usch och fy, haha..

Men jag har varit lite aktiv här vid datorn och letat efter brödrecept. Hittade dock bara två men jag får kika vidare lite senare.

Lilla bebisen är riktigt busig idag. Det är så hela täcket hoppar till när h*n sparkar. Idag är det 78 dagar kvar till BF. Åhh vad jag längtar!!

Näe, nu tar orken slut igen. Dags att vila lite. Så fort jag blir frisk ska det uppdateras en hel del!!

Kram till er alla!!

tisdag 19 januari 2010

Lånedator

Efter två veckor utan dator har jag nu fått låna en dator av media markt. En jättedålig gammal laptop som bara vill stänga allt man öppnar. Internet Explorer är katastrof. Vi får väl se om jag lyckas publicera detta inlägg..

Här händer det mängder nu när man inte har en dator. I helgen började jag rensa vår överfulla bokhylla. Jag skämdes över hur det såg ut i den. Alla böcker låg huller om buller. Massor av foton i oordning. Pärlor som ungarna tappat överallt. Jag kan säga, utan att överdriva, att jag har inte ens tagit tag i dammandet för alla saker på flera, flera månader.
Men nu då fick jag lust att rensa ordentligt. Jag köpte fyra fina lådor till att samla barnens minnessaker och våra minnessaker med tidningar, vykort mm mm..

Det tog två dagar att rensa och sortera allt. Det slutade med en överfull sopsäck av diverse saker, pussel där det fattas bitar och ja, bara massa skräp. Uppepå det slängde vi två stora kappahlpåsar med bara gamla teckningar, gamla papperslappar mm.

Jag har också börjat sortera alla mina recept jag har i en plastlåda i köket. Jag kollar aldrig igenom dom för det är bara jobbigt. Så nu när jag städade bokhyllan hittade jag fina receptböcker som jag köpte för flera år sedan.

Nu har jag då börjat skriva över alla recept i dessa. Det kommer nog ta flera månader då man bara orkar/hinner skriva av ca 5-6 recept åt gången =)

Sedan har jag varit hos frisören. Jag klippte bort 50 cm hår så nu är man korthårig. Är det gravidititetssyndrom tror ni, haha.. Boa och förändra =)

Idag var hos barnmorskan. Allt är verkligen bra med bebisen men jag lider av fruktansvärd foglossning. Det är ju ca 11 veckor kvar så det är väl bara att stå ut, ta det lugnt, gå sakta osv..

Över till något annat, mitt gnäll är inget roligt att läsa om, eller hur ;-)

Idag när vi åt frukost satt vi och pratade lite minnen. Då frågade mellantjejen Ida om hon fanns då.
Jag: Näe, du fanns inte.
Ida: Men var fanns jag då?
Jag: Ja du gumman, ingen aning..
Ida: Jag vet, jag satt nog i himlen och väntade. Sedan flög jag ner i din mage =)

Ungar är verkligen underbara <3

Näe nu börjar datorn låta konstigt :-s

Ha en fortsatt underbar kväll och kram tills vi hörs nästa gång!!

onsdag 6 januari 2010

Tar tid..

Jaha..Då var datorn inlämnad och de trodde det var grafikortet som var sönder. Det tar ca en månad innan datorn är lagad. Så tråkigt. Nu uppdaterar jag med mobilen. Det är ju svindyrt men men. Det är så lustigt för jag gör ingen konstigt med datorn utan jag bara bloggar, facebookar och kollar mailen med den. Installerade ett kalle kunskap spel men det borde en 7 månader gammal dator klara. Nähä bäst att avsluta. Hörs om en månad. Kram.

måndag 4 januari 2010

Trasig dator..

Försöker mig på ett inlägg fast datorn är "sönder". Allt är prickigt, stort och i alla regnbågens färger. Imorgon ska jag åka in med det till media markt och hoppas detta går på garantin.

Håll nu tummarna att den går fort att laga och att inte felet är allt för avancerat!! När jag har en normal dator ska ni få ett supergott recept på middagen vi åt idag.

Ha en bra fortsättning på detta nya år!!

Kram till alla =)